hösten 2020

Än är det mycket kvar av sommaren men det har blivit dags att börja planera sin höstgarderob. Modet hösten 2020 har många spännande inslag med mönster och färger. Vi har valt att fokusera på de nordiska modeskaparna eftersom de vänder sig till oss som klientel när det gäller väder. Visst är det härligt med kläder från USA och Sydeuropa, problemet är bara att en tunn jeansjacka blir för tunn för vårt klimat i slutet av oktober. 

När det gäller färgskalan hösten 2020 är den ganska dämpad, men absolut inte tråkig. Det finns framförallt tre färger som framträder i de flesta kollektionerna. Det är gul, beige och grönt. Den gula färgen kan med fördel kombineras med den beiga men annars är det trendigt att vara klädd ton i ton. Det är inga ljusa pastellfärger eftersom det är höst utan det ska vara senapsgult och mossgrönt. 

Det mönstret du ska satsa på är absolut rutigt. Rutan gör en stor comeback både i stora och små mönster. Satsa på en rutig kavaj eller en kappa är vårt tips! De längre kapporna fortsätter att vara moderiktiga och knyts med ett brett bälte kring midjan. Ett annat mönster som syns bland många modehus i höst är det kritstrecksrandiga men även djuriska mönster kommer att vara hett. Egentligen alla djurmönster kommer att synas så det spelar ingen roll om du väljer leopard, zebra eller orm men se till att det inte är äkta päls. Enfärgat skinn fortsätter att vara populärt så köpte du en sådan när trenden kom har du verkligen gjort ett fynd.