Köpa kjolar på nätet

Det finns lika många varianter av kjolar som det finns varianter av byxor. Vissa saker är dock gemensamma för nästan alla kjolar. De börjar vid midjan, eller vid den nedre delen av magen, och löper över stussen. Ett undantag är hängselkjolen som är en form av klänning med axelband och en del som kan täcka delar av bysten, magen och ryggen. Ett annat undantag är sarongen, som inte behöver fästas vid midjan utan även kan knytas över magen.

Kjolar finns i alla längder, från den ultrakorta kjolen, som precis täcker stussen, till fotsida kjolar. Vanligast är dock att en kjol slutar någonstans kring knät, antingen något ovanför eller strax nedanför.

För de traditionella kjolarna finns tre huvudsakliga varianter när det handlar om utformningen. De flesta kjolar är raka. Vissa är mycket figurnära, och går då under benämningen fodralkjol. Andra är klockformade, det vill säga att de är smala vid midjan och sedan blir vidare längre ner. Den tredje typen av kjol är plissékjolen som är en variant av den klockformade kjolen. Plissékjolen är svagt klockformad och tillverkas av ett tätt veckat tyg.

Man kan hitta kjolar i alla möjliga material. Vanligast är ren bomull, men siden, satin, ylle och denim är också vanliga material. Tygets tjocklek skiljer sig också mellan olika kjolar. Vissa kjolar är avsedda för bruk under de varma sommarmånaderna medan andra är designade för kyla.

Vanligtvis bär man kjol med strumpbyxor eller leggings. På sommaren kan man givetvis bära kjol med bara ben. Då och då blir det på modet att bära kjol över byxor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *