Modekläder är en investering

Det är viktigt att man alltid ser bra ut, det kan faktiskt påverka ens liv i en bättre riktigt. När man ser bra ut så mår man även bra och därför kan modekläder vara en riktigt bra investering. Inte minst om man jobbar på ett företag som Söderberg och Partners. De vet nämligen allt om investeringar, samtidigt som de är mycket medvetna om hur viktigt det är att se professionell ut på jobbet. Om man har en dålig dag är det en bra idé att ta en dusch för att sedan fixa håret och ta på sig snygga kläder. Kläder kan få en att bli på bättre humör. Det kan ibland vara jobbigt att följa med i alla trender som finns, därför brukar jag satsa på en tidlös basgarderob. Genom att satsa på en tidlösa basplagg och ett fåtal nyckelplagg kan man alltid se moderiktig ut samtidigt som man håller ner kostnaden på klädkontot. En trend som kommer allt mer är konceptet capsule closet, en enkelt sätt att alltid se välklädd ut.

Måttband runt halsen på en provdocka

Designa egna kläder

Att handla kläder är kul, men något som kan vara ännu roligare är att testa på att designa och sy sina egna kläder. På det här sättet kan du kombinera de trenderna som just du tycker bäst om nu i ett och samma plagg. Plagget blir dessutom unikt och förmodligen billigare än om du skulle köpa det i en affär. För att skapa ett moderiktigt plagg behöver du först en idé, som du sedan skissar på ett papper. Lägg stor viktigt vid det och använd dig av passande pennor att skissa med. Sedan måste du ta måtten på dig själv (eller personen som ska bära kläderna) och måtta ut det på ett tyg som du har inhandlat. Om du är ovan kan det vara enklast att satsa på ett enfärgat tyg i ett material som är lätt att sy i. Sedan är det bara att börja sy!

En kläddocka med måttband

Finansiera ditt modeintresse

För många är mode en livsstil, det vill säga mer än ett intresse. Då gäller det att lägga både tid och pengar på det. Om du dessutom arbetar med mode och kläder är det en del av ditt yrke, vilket också gör att du behöver uppdatera din garderob regelbundet. Är ekonomin knapp och har du svårt att få lån? Då finns det en del saker att göra. Dels kan du idag få möjlighet till lån trots att du har betalningsanmärkningar i bagaget, och dels kan det vara bra att göra en utförsäljning på gamla kläder som du inte längre behöver. Varför inte anordna en bloppis eller sälja saker på annat sätt online? Att vara modemedveten handlar inte om att ha den största garderoben, utan snarare om att uppdatera den med jämna mellanrum för att kunna hänga med i trenderna. Tänk ett plagg in och ett plagg ut!

Person som har shoppat
Kläder på galgar

Snygga jackor för höst och vinter

Nu har utbudet av snygga jackor äntligen kommit till butikerna. Det börjar bli ganska kallt ute och snön är snart på ingång om man ska tro på det som sägs. En ny dunjacka, pälsjacka eller annan mysig kreation lockar riktigt mycket. Såg en butik med nya speglar och det är en nödvändig inredningsartikel i hemmet för att se till att du ser bra ut när du går hemifrån till jobb, skola eller fest. Det är också härligt med starka färger som rött eller gult då det kommer till jackor så att du skiljer dig lite bland mängden och inte ser ut som alla andra. Även svart och grått är härligt och passar till det mesta. Det gäller att välja en jacka av bra kvalitet som inte släpper in kylan men samtidigt andas ordentligt så att du inte blir alltför varm. Även märket är viktigt om du vill vara modern. Exempel på bra märken är Fjällräven och Helly Hansen, vilka båda är kända för sin goda kvalitet och för att hålla måttet i alla väder.

Vinterjacka i butik

Återvinn dina kläder

Om man är intresserad av mode faller det sig naturligt att man har en stor garderob full med plagg. Det kan vara bra att regelbundet rensa ut dem plagg som inte används för att göra plats för andra modeplagg. Ett tips är att sälja begagnade kläder på nätet genom sociala medier eller på populära säljsajter. Pengarna som man tjänar kan man få hjälp att spara genom Söderberg & partners och en bra tumregel är att avvara 50% av beloppet för framtida investeringar. Ofta blir man förvånad över hur många som är på jakt efter just de plagg man lägger ut till försäljning.

Klädesplagg på rad

Snyggt lantligt mode

Det finns några kollektionssläpp som vi aldrig missar, de från Barbour. Vi är båda helt galna i det här klassiska, brittiska lantliga modet. Tråkigt tänker du kanske? Inte en chans. Barbours designers är helt lysande när det kommer till att blanda praktiska lantliga kläder och trender till ett tidlöst mode.

Det är inte bara tidlösheten som tilltalar oss. Barbourkläderna är inte de billigaste som går att hitta, men den höga kvaliteten i kombination med slitstarka naturmaterial (som är mer regel än undantag bland deras plagg), gör att det håller i princip hur länge som helst. Och dessutom, vem kan låta bli att gilla tartan?

Klädhandeln på nätet ökar

Modedocka med måttband runt halsen

Det blir mer och mer populärt att köpa kläder online. Även om de fysiska butikerna har kvar fördelen av att man kan prova, väljer fler och fler att göra sina inköp på nätet. En klar fördel är ju såklart tidsåtgången, att det går otroligt mycket fortare att scrolla i en nätbutik.

Även om man kan prova hemma, byta och skicka tillbaka om storleken eller modellen blir fel, är det många som värderar att kunna känna på materialet och prova flera storlekar åt gången. Därför är det en möjlig utveckling att de fysiska butikerna kommer finnas kvar som en slags concept store.

Handla vad du vill på nätet

Många har ångest när de står i en trång liten provhytt. Därför är den optimala shoppningen av kläder att handla online. På nätet kan du både hitta fynd och dyrare varor. Kanske kläder från olika designers eller förra säsongens design. Det är enkelt att beställa och med snabb leverans får du hem kläderna som du provar i lugn och ro. Du kan hitta kläder till bröllop, semester eller skolavslutningen. När du handlar på nätet kan det vara så att du ibland känner att du kanske behöver typ 15000 idag, speciellt när du hittar mer unika plagg som bröllopskläder eller plagg till andra speciella ögonblick. Det är roligt att fynda!

Kvinna med dator och kreditkort

Sportfilter för det där extra

Kläder som är väl anpassade för ändamålet är viktigt om man är ute och rör sig ofta, men de får gärna vara moderna och snygga samtidigt. Är man ute i naturen ofta är det slitstarka kläder som gäller och vill man ut och köra passar bekväma och löst sittande kläder väldigt bra. Det går väldigt lätt att hitta snygga luftiga kläder online om man inte har möjlighet att besöka en affär. Men det är inte bara roligt att se snygg ut när man åker ut utan roligast är när bilen man färdas i matchar ens attityd. Har man ett bilintresse och en lite sportigare bil passar det här sportluftsfiltret väldigt bra för det. Det ger ett sånt härligt ljud när man kör att man ryser av välbehag. Det gör att man kan åka till till exempel stranden med stil, både när det gäller outfiten och bilen.

Tjej i bil

IT-väskan 2017


Våren 2017 ser vi, som under alla år, en stark trend i lyxiga väskor. I år spås väskorna från det franska märket Chloé vara modellen som hänger från de allra mest trendiga IT-tjejernas axlar. Chloés väskor är stilrena, lite retro i stilen, och är tillverkade av det allra bästa kvalitetslädret och guldspännen. Detta franska modemärke har många följare över hela världen, något som man inte minst kan se genom att kolla in Instagramtaggen: #chloegirls

På bilden ser du modellen ”CHLOÉ DREW MEDIUM VÄSKA” som är tillverkad i Lamm- och kalvskinn med guldetaljer. Själva remmen är en guldkedja. Detta är en modell som spås bli mycket populär under våren 2017, faktiskt kan detta komma att bli den nya IT-väskan under hela 2017. Priset för väskan är cirka 1585.00 euro. För dig som verkligen vill ha en bra väska som dessutom är trendig är detta väskan du har väntat på. Tycker du den är dyr, varför inte ta några enkla lån? för att investera i denna väska? Kvaliteten är helt klart värt det.