Köp Strumpor på nätet

Strumpor är klädesplagg som de flesta av oss bär dagligen. Det enda undantaget är riktigt varma sommardagar. Många ser strumpor som ett onödigt ont och bryr sig inte så mycket om hur strumporna ser ut, bara de är bekväma, medan andra lägger ner ganska stor möda för att hitta snygga strumpor i olika former.

Det finns många olika sorters strumpor för både damer och herrar. Den klassiska herrstrumpan är svart eller grå, eventuellt med något enklare mönster, är tillverkad av ett lätt och tunt tyg och har ett skaft som går upp en bit på vaden. Denna typ av strumpa finns också för damer. Damstrumporna finns, till skillnad från herrstrumporna, dock i regnbågens alla färger och med alla tänkbara motiv. För damer finns till och med hudfärgade mycket tunna strumpor som är populära till ballerinaskor och liknande skor.

På senare tid har den så kallade ankelsockan, eller sneaker sock med det engelska namnet, blivit alltmer populära. Denna socka har inget skaft, vilket gör att sockan inte syns när man bär sportskor eller fritidsskor.

För olika idrotter finns givetvis särskilda strumpor och sockor. Löpning är, till exempel, en idrott där det finns ett behov av strumpor med speciella egenskaper. Löpare sliter nämligen mycket på sina fötter och behöver speciella löparstrumpor som är förstärkta i vissa delar och dessutom andas på ett effektivt sätt.

De flesta strumpor och sockor är tillverkade av bomull, eventuellt med inslag av något syntetmaterial för passformens skull. Finare herr- och damstrumpor består dock inte sällan av ull, ofta i form av merinoull.

Kunde inte hittas

Tyvärr så kunde inga resultat hittas för efterfrågat arkiv. Kanske kan en sökning hjälpa dig att hitta relaterande inlägg.