Köp Strumpbyxor på nätet

Strumpbyxan är lite av av ett universalplagg för kvinnor. Strumpbyxor kan användas till kjol eller klänning samt användas under byxor, såväl långbyxor som så kallade trekvartsbyxor, under lite kyligare dagar.

Strumpbyxor är tunna plagg i nylonväv som löper hela vägen från tårna upp över stussen. Strumpbyxor som går från foten till mitten av låret brukar kallas stockings. Normalt är vissa delar av strumpbyxan förstärkt. Det handlar då ofta om tårna, hälen och grenen. Normalt är också strumpbyxans övre kant mot magen förstärkt med någon form av mudd, då för passformens skull. Finare strumpbyxor har en mudd av spets.

De flesta traditionella strumpbyxor är så pass tunna att de är genomskinliga. De vanligaste färgerna är beige/hudfärgat och svart. En del strumpbyxor är lite tjockare och tätare, och lämpar sig för användning under höst, vinter och vår.

När det gäller mönster och utsmyckningar finns strumpbyxor i alla möjliga varianter. Vanligt är att strumpbyxan är mönstrad med blommor och blad, men mönstret kan även vara abstrakt i form av linjer eller rutor. Mer exklusiva strumpbyxor har ofta inslag av spets i mönstren.

Eftersom strumpbyxor är mycket elastiska finns bara några få storlekar. Betydligt viktigare än storleken är tätheten. Det är nylontrådens tjocklek som avgör tätheten i materialet. Måttet på tjockleken är denier. Ju högre denier-tal desto tjockare och tätare tyg. För den klassiska, närapå genomskinliga strumpbyxan, är denier-talet 60. En tätare och tjockare strumpbyxa kan ofta användas fler gånger än en tunnare strumpbyxa – detta på grund av att den tätare strumpbyxans maskor inte rivs upp lika lätt.

Kunde inte hittas

Tyvärr så kunde inga resultat hittas för efterfrågat arkiv. Kanske kan en sökning hjälpa dig att hitta relaterande inlägg.