Köp Leggings på nätet

Leggings kan användas som strumpbyxor eller som alternativ till byxor. I grunden är leggings figurnära benkläder där fotdelen saknas. Oftast går leggings ner till ankeln, men det finns också leggings som slutar mitt på vaden, i så kallad trekvartsvariant.

Leggings som i stort liknar byxor, med den skillnaden att de tidigare saknar fickor, knäppning och/eller dragkedja, kallas ibland för treggings. Det är en ordlek med det engelska ordet för byxor (trousers) och leggings. Treggings är ofta tillverkade i de material som är vanliga när det handlar om vanliga byxor, såsom exempelvis denim.

Ett par leggings passar utmärkt till en kjol, en klänning eller ett par shorts, när man vill ha ett plagg för underkroppen som värmer lite mer än ett par strumpbyxor, eller om man för dagen inte vill utmärka sig lika mycket som man eventuellt gör med ett par strumpbyxor. Många använder leggings som ett plagg för underkroppen tillsammans med en längre tröja eller skjorta. En tunika passar till exempel mycket bra till ett par snygga leggings.

För leggings som fungerar som alternativ till byxor är det vanligt att de material som används är ull, bomull eller läderimiterande syntettyg, ofta med inslag av elastan för passformens skull. För leggings som mer är alternativ till strumpbyxor är nylon, polyester och bomull mer vanliga materialval.

Oavsett typ av leggings har man alla möjliga färger och mönster alla välja mellan. Leggings är plagg där modeskaparna har helt fria händer att skapa vilka kreationer som helst. Enfärgade leggings är dock alltjämt mest populära.

Kunde inte hittas

Tyvärr så kunde inga resultat hittas för efterfrågat arkiv. Kanske kan en sökning hjälpa dig att hitta relaterande inlägg.