Köp Jackor på nätet

Jackor är ytterplagg som bärs utanpå tröjor, skjortor eller stickade tröjor. Om man är ute efter en jacka finns många modeller att välja mellan. Vilken jacka man ska välja beror på hur varm jackan ska vara och hur man vill att jackan ska se ut. I grunden har dock alla jackor samma egenskaper. De ska hjälpa till att behålla kroppsvärmen samtidigt som de ska skydda kläderna under jackan mot vind och väta. Vissa jackor har kapuschong, medan andra bara har någon form av krage. Nästan alla jackor har fickor, såväl på insidan som på utsidan.

Materialet är viktigt när man väljer en jacka. Den klassiska skinnjackan, till exempel, håller värmen relativt bra, särskilt om jackan är fodrad, men den är inte speciellt tålig mot väta. Den släpper också igenom vind. Den aktive kan förmodligen ha bättre nytta av exempelvis en vindtät och varm skidjacka.

För kalla vinterdagar kan en dunjacka eller en fodrad parkas vara att föredra. Man ska dock se till jackans foder är i ett material som andas så att jackan inte blir för varm när man är ute.

På våren och hösten och under kyligare sommarkvällar fungerar ofta en tygjacka eller en jacka av något syntetmaterial utmärkt. Jeansjackan är ett exempel på en enklare tygjacka. För blåsiga dagar, eller utflykter på sjön, är en vindjacka att föredra. En vindjacka har ett membran som stoppar vind och väta samtidigt som jackan släpper ut överskottsvärme och fukt.

För många personer är jackor också accessoarer. Det är inte alltid en jacka har en direkt nytta, förutom att vara snygg. Det gäller till exempel de mycket korta jackor av bolerotyp som är populära vid utgång på fredags- och lördagskvällar.

Militärjackor 2017

Militärjackan var mycket inne förra året, och den förväntas vara lika trendig i år. Det finns många olika stilar att välja mellan. Du kan exempelvis välja en som är vintage, alltså från den riktiga militären. De är ofta vackert slitna och du kan givetvis välja att dekorera jackan själv. Sedan finns det militärjackor som redan är dekorerade, med pärlor, paljetter, broderier och andra effektfulla ting. Militärjackor går nästan aldrig ut ur trend, men det är jackor som är mer dekorerade som är inne år 2017. Det ger en fin kombination av jordnära grönt och extravagant lyx.

Det är speciellt på våren som dessa jackor är mycket inne. Fördelen med denna stil är att princip alla passar i dessa jackor. Oavsett om du är politiker, prinsessa, arbetar i vårdbemanning, i skolmatsalen eller kanske till och med är militär, passar de här jackorna utmärkt. De är även lätta att kombinera med andra kläder.

Skaffa en militärjacka – it’s always on fleek.

Höstkappor!

Nu gäller det att hitta rätt kappa tills i höst och det första beslutet som ska tas är om det ska vara en jeansväst, läderjacka, parkaskappa, kappa, vadderade jacka eller en trenchcoat. Vill du kanske ha en riktigt varm yllejacka eller något tunnare för övergången mellan sommar och höst? Det finns redan ett stort utbud i alla affärer så ut och kika redan nu. Något som vi rekommenderar inför hösten, förutom jeansjackorna är Parkaskapporna. De är snygga, varma och tål både vind och regn. Här är några av våra favoriter:

park

En avslappnad parkas från Veromoda för 499,95:-

parka

En lite längre Parkas från Happy Holly för 699:-

par

En varm och funktionell parkas från Fjällräven för 3995:-

Inför hösten 2016!

jeans

Till hösten i år så gör jeansjackorna en comeback för både män och kvinnor. Jeansjackan som oftast är en följeslagare i sommargarderoben får alltså hänga med in på hösten i år. En stickad kofta eller tröja undertill så är du redo för de kalla höstvindarna.

Så ta chansen och hoppa på trenden redan nu, att smygstarta är aldrig fel!

Du kan hitta snygga jeansjackor bland annat här inne, men även här!