Små designers

Ibland kan man hitta de finaste plaggen från självständiga och små designers. Detta är från Silvia Monetti som designar sina kläder från sin studio i London.

Innovativ design, trendigt och med nytänkande formgivning. Inspirationen för dessa plagg kommer från London. Du kan läsa mer om Monetti här.

Nyckelplagg!

Något av det viktigaste nyckelplagget för alla årstider är de svarta jeansen. Vare sig de är lågt eller högt skurna, slitna eller finare så är de svarta jeansen något som funkar till alls. Vardagslooken, jobbet, middagskläderna eller den långa utgången med dans fungerar jeansen alltid med rätt accessoarer och tillbehör. Här är ett exempel på en höstlook som alltid fungerar.

 

host

Stående trender höst 2016!

Säsongens hetaste trender för hösten 2016 är följande:

 Rutigt

Rutigt är något stående för alla säsonger, men till hösten så hettas det upp. Så varför inte köra på stort och ta på sig en rutig kostym eller en rutig kappa?

rut

 Sammet

Sammet var väldigt hett redan på 90-talet och gör nu en comeback till hösten. Sammet i snygga snitt och i färger som lila, vinrött och rosa är vad som gäller just nu.

 

asmmet

One shoulder

En av sommarens stora trender var off shoulder-plagg. Nu lil hösten så kryper den enda ärmen upp och istället är det one shoulder som kommer tillbaka som på 80-talet.

Copyright © 2013 infinitas.  Article Photo for Denim Jeans Observer www.denimjeansobserver.com All brands, product names, corresponding products, supplementary materials, graphic or photographic images, licenses, registered trademarks, trademarks and service marks are the property of their respective owners.

Kritstrecksrandig kostym

Precis som trenden med rutigt så är också kritstreckkostymen på agendan. Office-looken håller i sig och kritstrecksrandigt är helt rätt just nu!

rand

Leopardmönstrat

Ännu en 80-tals favorit som gör comeback är leopardmönstret. Kappor, byxor, tights och andra viktiga nyckelplagg pryds gärna av leopardmönstret.

leop

 

Hoodien

Något som verkligen trendar fortfarande är träningslooken och det nya som är hetast just nu är hoodien. Kombinationen av skönt och snyggt är något vi älskar!

hoddi

H&Ms nya samarbete!

Under hösten så kommer jätten H&M lansera ännu en kollektion från ett samarbete med ännu en exklusiv designer. Denna gången är det modehuset Kenzo som får chansen att ta sin plats i H&Ms alla 250 butiker världen över. Tidigare har H&M haft samarbeten med namn som Stella McCartney, Jimmy Cho och Karl Lagerfeldt.

Kollektionen kommer lanseras den 3 november som sägs vara en lekfylld värld av kreativitet och passion för mode. Modehuset Kenzo grundades redan 1970 av den japanske  designern Kenzo Takada, men idag ägs det av LVMH – en koncern som även äger Louis Vuitton och Moët & Chandon.

Kollektionen förväntas innehålla färgstarka och livfulla mönster.

kenzo
Ett smakprov från Kenzos egna kollektioner

Höstkappor!

Nu gäller det att hitta rätt kappa tills i höst och det första beslutet som ska tas är om det ska vara en jeansväst, läderjacka, parkaskappa, kappa, vadderade jacka eller en trenchcoat. Vill du kanske ha en riktigt varm yllejacka eller något tunnare för övergången mellan sommar och höst? Det finns redan ett stort utbud i alla affärer så ut och kika redan nu. Något som vi rekommenderar inför hösten, förutom jeansjackorna är Parkaskapporna. De är snygga, varma och tål både vind och regn. Här är några av våra favoriter:

park

En avslappnad parkas från Veromoda för 499,95:-

parka

En lite längre Parkas från Happy Holly för 699:-

par

En varm och funktionell parkas från Fjällräven för 3995:-

Boots, boots och boots!

Nu när vädret går mer och mer mot hösten så är det god tid att börja fundera över vad som behövs i klädväg inför de kallare månaderna. En stående favorit för många är boots och kängor, vilka fungerar både i regn och i snö. Därför har vi tagit fram några favoriter att tipsa om inför årets rusk. Här kommer dem:

boot

Boots från din sko – 499:- härifrån! 

boots

Boots från Primeboots – 3895:- härifrån!

känga

Känga från Rainbow – 289:- härifrån!

sixtyseven

Känga från Sixtyseven – 1167:-  härifrån!

Vilka är era favoriter?

Inför hösten 2016!

jeans

Till hösten i år så gör jeansjackorna en comeback för både män och kvinnor. Jeansjackan som oftast är en följeslagare i sommargarderoben får alltså hänga med in på hösten i år. En stickad kofta eller tröja undertill så är du redo för de kalla höstvindarna.

Så ta chansen och hoppa på trenden redan nu, att smygstarta är aldrig fel!

Du kan hitta snygga jeansjackor bland annat här inne, men även här!

Förändringar på gång!

Både jag och Lucas hoppas verkligen att ni uppskattar artiklarna vi skriver här på sidan och om det är något som ni skulle önska att vi skulle skriva om så tveka inte att höra av er så ska vi nog kunna skriva om precis det ni önskar. Så länge tänkte vi ge er lite sommarinspiration vad gäller outfits och färger:

kläd kläd2 kläd3 kläd4 kläd5

Förutom att sommaren är igång och semestertiderna är i full rulle så håller vi på med lite förändringar i vardagen. Det är nämligen så att vi vill sälja vår fastighet i Kista, för att hitta en bättre lokal för vårt företag. Så till helgen ska vi på visningar för att hitta den perfekta lokalen för oss. Så håll tummarna för att vi hittar precis rätt!